Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ακονίζουν μαχαίρια οι φυλές της ΝΔ

Ακονίζουν μαχαίρια οι φυλές της ΝΔ
     Προσωρινή εκεχειρία σήµανε στο εσωτερικό της Νέας ∆ηµοκρατίας µεταξύ της εθνικοπατριωτικής λαϊκής ∆εξιάς και των φιλελευθέρων. Στον απόηχο της αυστηρής δηµόσιας σύστασης του προέδρου της Ν∆ κ. Αντ. Σαµαρά, έθαψαν – µέχρι νεωτέρας – το «τσεκούρι του πολέµου», αλλά η εκατέρωθεν καχυποψία παραµένει.
    Η µεγάλη αγωνία της ηγετικής οµάδας, εφόσον όλα κυλήσουν οµαλά και εκταµιευθεί η περίφηµη 6η δόση, είναι πώς θα πείσει τη δύσπιστη κοµµατική βάση και την κοινή γνώµη γενικότερα ότι διαφοροποιείται από την κυβέρνηση που στηρίζει και η οποία εφαρµόζει µέτρα επαχθή, στα οποία η Ν∆ έχει αντιταχθεί.

   «Ο Σαµαράς παραµένει αντιµνηµονιακός, αλλά είναι ρεαλιστής» είναι η φράση που κυριαρχεί στην ηγετική οµάδα, η οποία διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει υποστήριξη των αποφάσεων και κινήσεων του προέδρου του κόµµατος από το σύνολο των βουλευτών. Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011
  Εσωκομματικοί κραδασμοί
  Πολλοί προβλέπουν ότι όσο θα πλησιάζουµε προς την ηµεροµηνία των εκλογών οι εσωκοµµατικές εντάσεις θα αυξάνονται. Αυτή η αντιπαλότητα επιβαρύνει το κλίµα στην κοµµατική βάση και στις οργανώσεις που ακόµη δεν έχουν συµβιβαστεί µε την ιδέα ότι η Ν∆ στηρίζει τη συγκεκριµένη κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγµή αντί να ακούν ενιαίο πολιτικό λόγο διαπιστώνουν εσωκοµµατικές ίντριγκες και έριδες.
   Παρά το γεγονός ότι υπήρξε εντολή να πέσουν οι τόνοι και από τη Γραµµατεία Πολιτικού Σχεδιασµού, που τελεί υπό τον κ. Μάξ. Χαρακόπουλο (διενεµήθη ένα εσωτερικό non paper), για να υπάρξει ενιαίος πολιτικός λόγος, το κλίµα δεν αλλάζει εύκολα.
   Εξάλλου, παραµένει ακόµα ισχυρή η άποψη από µέλη της ΚΟ ότι η οµάδα των «πέντε» – οι κκ. Ευ. Αντώναρος , Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης , Μ. Βαρβιτσιώτης και Κυρ. Μητσοτάκης που υπεραµύνθηκαν της κυβέρνησης συνεργασίας εξαρχής – κινήθηκε αντικοµµατικά και θυµίζουν τις επαφές µε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ειδικά µε την κυρία Βάσω Παπανδρέου για να υπάρξει κοινό κείµενο.
   Ακόµη και για το θέµα του χρόνου διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών υπάρχει εντελώς διαφορετική εκτίµηση, αφού ορισµένοι µιλούν για παράταση του βίου της. Αλλοι αµφισβητούν ευθέως την αντιµνηµονιακή στρατηγική, όπως π.χ. ο κ. Βαρβιτσιώτης που είπε προ ηµερών ότι «αν ήταν να µας έχει φέρει ποσοστά αυτοδυναµίας, θα τα είχε ήδη φέρει», ενώ ο κ. Χατζηδάκης αρνείται πως υπάρχουν σχηµατοποιηµένες οµάδες, αλλά προσωπικές απόψεις. Στο άλλο άκρο βρίσκονται στελέχη που επιµένουν στην αντιµνηµονιακή γραµµή, όπως οι κκ. Φ. Κρανιδιώτης (τον επέκρινε ο κ. Γερ. Γιακουµάτος µιλώντας για εξωθεσµικά πρόσωπα), Ι. Μανώλης, Ν. Κακλαµάνης (επικρίνει µε σφοδρότητα την κυβέρνηση), Πρ. Παυλόπουλος, Π. Καµµένος, Π. Ψωµιάδης, Κ. Γκιουλέκας (προχθές χαρακτήρισε «κατασκεύασµα » την κυβέρνηση Παπαδήµου «που δεν στηρίζεται στη λαϊκή νοµιµοποίηση» ) κ.ά.



Aπο : TΟ ΒΗΜΑ, (Αρης Ραβανός) Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: