Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Με τους πολιτικούς αρχηγούς συναντάται η Τρόικα


   Διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας έχουν προγραμματίσει τα στελέχη της Τρόικας που βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα.
  Η παρουσία των επικεφαλής της Τρόικας στην Αθήνα κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου «να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να οργανωθεί η συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.
   Το βράδυ της Παρασκευής οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν τόσο με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
   Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η στάση των Τροϊκανών ως προς το θέμα των «δεσμεύσεων» που ζητάνε από τους πολιτικούς αρχηγούς …
   Το θέμα των εγγυήσεων που απαιτούνται για την εκταμίευση της 6ης δόσης αναμένεται να βρεθεί και στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός.

  Ο  πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος την Δευτέρα θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: