Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου

    O πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος
    Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε από τη Βουλή η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. «Ναι» ψήφισαν 255 βουλευτές και «όχι» 38.   
  Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 293 βουλευτές.
  Καταψήφισαν ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος -ο οποίος διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ- ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κατσούρας και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή.
   Εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν η Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Συμμαχία.
   Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε, επίσης, η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου, η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λιάνης και ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης.

   Στην ανάγκη παραμονής της χώρας στο ευρώ εστίασε για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την ομιλία του στη Βουλή, με την οποία κλείνει η συζήτησε επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
  Όπως ανέφερε, η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει τιτάνιο έργο, τονίζοντας πως δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
   Αναφερόμενος στο ευρύτερο θέμα της κλιμάκωσης της κρισης που πλήττει την ευρωζώνη, σημείωσε πως η κρίση χρέους αγγίζει τον ευρωπαϊκό σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, ωστόσο δήλωσε αισιοδοξος ότι η ευρωζώνη θα υπερβεί τις δυσκολίες.      

   «Εκτιμώ πως όλες οι χώρες εχουμε κοινό συμφερον θα διασφαλιστεί η συνοχή της ευρωζώνης» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: