Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Εμφύλιος «σκληρών» και μετριοπαθών στη ΝΔ

Εμφύλιος «σκληρών» και μετριοπαθών στη ΝΔ    Η συµµετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήµου πυροδότησε εντάσεις στο εσωτερικό της  ΝΔ.
   «Βλέπουµε µια φραξιονιστική πάλη δίχως αρχές». Με αυτή την παλαιά αριστερή ρήση κορυφαίο στέλεχος της Ν∆ περιέγραψε τον εµφύλιο πόλεµο που µαίνεται στο εσωτερικό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης µεταξύ των φιλελευθέρων και οπαδών του µεσαίου χώρου µε τους σκληροπυρηνικούς και εκφραστές της λαϊκής ∆εξιάς.
   Σε µια χρονική περίοδο κατά την οποία ο πρόεδρος της Ν∆ κ. Αντ. Σαµαράς προσπαθεί να ισορροπήσει και να πείσει για την ορθότητα της επιλογής του να συµφωνήσει και να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Λ. Παπαδήµο , το κλίµα είναι άκρως εµφυλιοπολεµικό στις τάξεις της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.     
  Η διελκυστίνδα µεταξύ µετριοπαθών και «σκληρών» κυριαρχεί στην αξιωµατική αντιπολίτευση, ορισµένα στελέχη της οποίας ήδη συζητούν για το ενδεχόµενο να υπάρξει τρίτος εκσυγχρονιστικός πόλος µε ευρωπαϊκό προσανατολισµό που θα εκφράζει τµήµα της σοσιαλδηµοκρατίας και της µετριοπαθούς ∆εξιάς, ενώ µιλάνε και για παράταση του χρονικού βίου της παρούσας κυβέρνησης.



Απο :  Το Βήμα της Κυριακής  Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: