Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση του Γ.Καρατζαφέρη με την τρόικα - «Θα κάνω ό,τι πρέπει για να πάρουμε την 6η δόση» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

  Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνάντηση  με την τρόικα
   Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικα είχε την Κυριακή στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο των επαφών των ελεγκτών με τους προέδρους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας Παπαδήμου.
   Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 50΄ και, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ως αντικείμενο τις έγγραφες διαβεβαιώσεις για την τήρηση των συμπεφωνημένων μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών της, με βάση τη συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου.
   Κατά πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικα ξεκαθάρισαν ότι η Ευρώπη θα επιμείνει στον όρο των γραπτών δεσμεύσεων προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα της 6ης δόσης.
   Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση είπε ότι εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι της συμφωνίας, τονίζοντας πως:

 «Eίναι σαφές ότι συνδέεται η καταβολή της 6ης δόσης με την επιστολή τόσο του κ. Παπανδρέου όσο και του κ.Σαμαρά και, εν συνεχεία, με την κατάθεση της δικής μας άποψης».
   Όπως είπε, τα πράγματα είναι ανελαστικά και πρέπει να βρεθεί τρόπος συνεννόησης σε αυτό τον τομέα, «ώστε τα θέματα να διευθετηθούν εγκαίρως για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας».

   Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή χρειάζεται τα χρήματα της 6ης δόσης για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, και εάν εξαρτηθεί από τον ίδιο – αναφερόμενος εμμέσως στην ενδεχόμενη υπογραφή του σε έγγραφη διαβεβαίωση – τότε θα κάνει «αυτό που πρέπει».
    Να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν, ο κ. Καρατζαφέρης είχε πει από το βήμα της Βουλής ότι οι έλληνες πολιτικοί αρχηγοί έχουν «και μπέσα και φιλότιμο» και είχε αρνηθεί την υπογραφή του, εάν και εφόσον του τη ζητούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: