Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ρομάνο Πρόντι:"Δεν συµφέρει τη Γερµανία η διάλυση του ευρώ"

Ρομάνο Πρόντι:"Δεν συµφέρει τη Γερµανία η διάλυση του ευρώ"  O πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Ροµάνο Πρόντι
   Ο καθηγητής Οικονοµικών, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ροµάνο Πρόντι δηλώνει:
   «Δεν κινδυνεύει το ευρώ, κανένας, ιδίως η Γερµανία, δεν έχει συµφέρον να δει το ευρώ να διαλύεται.
   Η Γερµανία ποτέ δεν είχε το πλεόνασµα που είχε εφέτος – σχεδόν 200 δισ. ευρώ – και αυτό κατέστη εφικτό αποκλειστικά χάρη στο ευρώ».
   Ο Ροµάνο Πρόντι δηλώνει αισιόδοξος και εκτιµά ότι δεν βρισκόµαστε αντιµέτωποι µε µια πιθανή καταστροφή της ευρωζώνης.

   Ο καθηγητής Οικονοµικών, Ροµάνο Πρόντι καταφέρεται εναντίον του γαλλογερµανικού άξονα, αυτού του «δικύλινδρου κινητήρα» που, µε δεδοµένες τις διαφορές Παρισίων και Βερολίνου, δυσκολεύεται να συνεργαστεί αρµονικά προς όφελος των «27», απειλεί την Ευρώπη µε διχασµό και την καθιστά ευάλωτη στις κερδοσκοπικές επιθέσεις των χρηµαταγορών.
  Για το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας δηλώνει οτι η ελληνική υπόθεση αποτελούσε µικρό πρόβληµα που θα µπορούσε να έχει επιλυθεί εύκολα.

   Αυτό όµως δεν συνέβη εξαιτίας διχογνωµιών, καθυστερήσεων και κοντόφθαλµων θεωρήσεων».
   Ο ιταλός καθηγητής Οικονοµικών Ροµάνο Πρόντι για την έξοδο απο την ευρωκρίση προτείνει να  εκδοθούν ευρωοµόλογα 3 τρισ. ευρώ.
   Οι Γερµανοί όμως δεν θέλουν ούτε να ακούσουν τη λέξη ''ευρωοµόλογα''.
   «Τα ευρωοµόλογα είναι µια απολύτως βιώσιµη, δίκαιη και καθαρή λύση. Δεν λέω ότι είναι η µοναδική λύση, όµως εδώ έχουµε ένα πολιτικό πρόβληµα.
   Συνεπώς χωρίς πολιτική βούληση είναι αδύνατον να βρεθεί µια ''υγιής'', βιώσιµη λύση. Διαφορετικά, θα βρεθεί λύση, αλλά ύστερα από µια µακροχρόνια και πολύ επώδυνη διαδικασία»  τονίζει ο ιταλός «προφεσόρε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: