Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Εμμένουν στο αίτημα για γραπτές δεσμεύσεις οι Βρυξέλλες

Εμμένει στο αίτημα για γραπτές δεσμεύσεις η Επιτροπή   Επιμένουν οι Βρυξέλλες στο θέμα των γραπτών δεσμεύσεων των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη νέα δανειακή σύμβαση, με την Κομισιόν να διευκρινίζει -μετά την αρχικά ασαφή απάντηση του εκπροσώπου της Ολιβιέ Μπαγί για το θέμα- πως το αίτημα του Eurogroup για την επιστολή «είναι ακόμη σε ισχύ».
   «Η προϋπόθεση αυτή [για γραπτές εγγυήσεις] ετέθη από το Eurogroup, και στο μέτρο που αφορά την Κομισιόν, θεωρούμε πως το αίτημα του Eurogroup ισχύει ακόμη» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπή Μπαγί.
   «H απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup», είπε ο κ. Μπαγί.
   Πάντως, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα ελληνική κυβέρνηση, δηλώνοντας πεπεισμένος πως οι ελληνικές αρχές θα κάνουν όλα όσα έχουν υποσχεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: