Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο Σαμαράς

  O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς
  Κλίμα συγκρούσεων και διχασμού επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία τα πρώτα εικοσιτετράωρα της νέας κυβέρνησης υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο.
   Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, υπό τη δυσπιστία της κομματικής βάσης που πρέπει να πειστεί για την ορθότητα της επιλογής του, προσπαθεί να ισορροπήσει.
   Από τη μια πλευρά θα επιχειρήσει να υπηρετήσει την αντιμνημονιακή στρατηγική, σε επίπεδο ρητορείας τουλάχιστον για να μην θεωρηθεί ότι κινήθηκε σε λανθασμένη πορεία τους τελευταίους 18 μήνες, μετά το αρχικό «όχι» στο μνημόνιο.
   Από την άλλη πλευρά, θα προσπαθήσει να ενισχύσει την εικόνα ενός αστικού φιλελεύθερου κόμματος που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη της κυβέρνησης.
   Ο φόβος πολλών βουλευτών, που δεν ανήκουν στην ομάδα των φιλελευθέρων που βρίσκεται σε πόλεμο με τη «λαϊκή δεξιά», είναι να επικρατήσει η άποψη, σε πρώτη φάση, στην κομματική βάση, ότι δεν υφίσταται συγκυβέρνηση και δεν μετατοπίστηκε η Ν.Δ. στο μνημονιακό στρατόπεδο.
   Επίσης, ένα θέμα που συζητείται έντονα μεταξύ των βουλευτών, της ΝΔ  είναι εάν τελικά η 19η Φεβρουαρίου θα είναι η ημερομηνία των εκλογών. Αρκετοί, διαπιστώνουν ότι καλλιεργείται κλίμα παράτασης της κυβέρνησης συνεργασίας.Πάντως, στελέχη που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην Κ.Ο. της ΝΔ, επιμένουν πως υπάρχουν βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι είναι υπέρμαχοι της παράτασης του βίου της κυβέρνησης.
   Την ίδια στιγμή, συντηρώντας το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, ο δικηγόρος και πρόεδρος του Δικτύου 21 κ. Φ. Κρανιδιώτης που διατηρεί στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. είπε (ΝΕΤ, «πρωινή ενημέρωση») ότι οι φιλελεύθεροι -ορισμένους αν και δεν τους κατονόμασε τους χαρακτήρισε νεοφιλελεύθερους- είναι μειοψηφία μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.      

  Παράλληλα υπερασπίστηκε την στάση του κ. Καμμένου που καταψήφισε προχθές την κυβέρνηση Παπαδήμου και διεγράφη από την Κ.Ο. της Ν.Δ.




Από : TO BHMA  18/11/2011,

Δεν υπάρχουν σχόλια: