Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Εσωκομματική σύγκρουση στη Ν.Δ.

ΝΔ: Σφοδρή σύγκρουση φιλελεύθερων - Φ. Κρανιδιώτη Κ. Μητσοτάκης  και Φ. Κρανιδιώτης
    Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση των φιλελεύθερων της Ν.Δ. με τους εκφραστές της πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς, με τους κκ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Φαήλο Κρανιδιώτη να έχουν πάρει τα όπλα, ενώ στη διαμάχη παρενέβη και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτη που συντάχθηκε με τον πρώτο, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον δεύτερο.
   Η σύγκρουση φαίνεται ότι θα είναι ανελέητη και πλέον η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, αφού εκπροσωπούν δυο τελείως διαφορετικές σχολές με επιρροή στο εσωτερικό της Ν.Δ.
   Το πολεμικό κλίμα συντηρείται και αποτελεί συνέχεια της εσωκομματικής αντιπαράθεσης που είχε η ομάδα των «πέντε» φιλελεύθερων της Ν.Δ., οι κκ. Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης και Ευ. Αντώναρος που πίεσε να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας με τα στελέχη της σκληρής λαϊκής δεξιάς που είναι υποστηρικτές του «όχι» .
   Ο χαρακτηρισμός του «όψιμου νεοδημοκράτη» που απέδωσε στον κ. Κρανιδιώτη ο τομεάρχης της Ν.Δ. μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Βήμα fm 99.5, προκάλεσε την οργή του δικηγόρου και προέδρου του Δικτύου 21, τον οποίο αποδοκίμασε ο κ. Βαρβιτσιώτης βοηθώντας πολιτικά τον κ. Μητσοτάκη.
   Με την κίνηση να συνταχθεί ευθέως με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Βαρβιτσιώτης δίνει το στίγμα της ομάδας των φιλελευθέρων, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν τους σκληροπυρηνικούς και εκφραστές της πατριωτικής - λαϊκής δεξιάς να επιβάλλουν την άποψή τους.
Βαρβιτσιώτης: «Δεν τον γνωρίζω ως στέλεχος της Ν.Δ.»
Τον κ. Κρανιδιώτη στόχευσε ο κ. Βαρβιτσιώτης που εξαπέλυσε πολύ πιο σκληρή επίθεση, τασσόμενος στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη.
«Εγώ τον κ. Κρανιδιώτη ως στέλεχος της ΝΔ πάντως δεν τον γνωρίζω. Ξέρω ότι έβαλε μια φορά υποψηφιότητα για την κεντρική επιτροπή του κόμματος, και δεν εξελέγη, μάζεψε 10-12 σταυρούς, κάτι τέτοιο» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης στο Ρ/Σ ΑΝΤ1 97,2.
Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. υποστήριξε ότι υπάρχουν τα θεσμικά όργανα, τα στελέχη της παράταξης, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ένα συγκεκριμένο ρόλο και θέση, είτε είναι κομματική είτε είναι πολιτική, οι οποίοι εκφράζονται και υπάρχουν διάφοροι οι οποίοι σχολιάζουν την πολιτική πραγματικότητα.
  «Εγώ τον κ.Κρανιδιώτη τον θυμάμαι ως υπερασπιστή διαφόρων κινημάτων, και τον θυμάμαι και ως πολιτικό στέλεχος μιας κίνησης που νομίζω δεν είχε κανένα εκλογικό αποτέλεσμα, αν θυμάμαι καλά του κ. Χαραλαμπίδη, κάτι τέτοιο.

  Τώρα ο ίδιος περιφέρεται ως στενός φίλος του Α. Σαμαρά, τι να σας πω τώρα αν αυτό αποτελεί πολιτική θέση, για μένα δεν αποτελεί πολιτική θέση» είπε με εμφανώς ειρωνική διάθεση ο κ. Βαρβιτσιώτης.
   Ο ίδιος ανέφερε πως δεν τον θυμάται σε κανέναν αγώνα της ΝΔ, η οποία όπως διευκρίνισε πάντοτε υπήρξε ένα δημοκρατικό – φιλελεύθερο, ευρωπαϊκό κόμμα, ανοιχτό κόμμα.



Απο : To BHMA,  Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: