Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Πρόγραμμα «Χτίζοντας το μέλλον»

Παρουσίαση του προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος «Χτίζοντας το μέλλον» για τα βιώσιμα κτίρια και την πράσινη ανάπτυξη
Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με την υπουργό Περιβάλλοντος
κ.Τ.Μπιρμπίλη και τον υφυπουργό κ.Γιάν.Μανιάτη στο Ζάπειο Μέγαρο.

    Το πρόγραμμα «Χτίζοντας το μέλλον», παρουσίασε την Πέμπτη στο Ζάππειο Μέγαρο, το  υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής παρουσία του πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου.
   Υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση που θα προέλθει από την εφαρμογή του προγράμματος θα οδηγήσει σε μείωση της ενεργειακής δαπάνης νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά 9 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία.  
   Το όφελος θα αφορά περισσότερο τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, καθώς, όπως είπε η υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
   Ο υφυπουργός Ενέργειας, κ. Γιάννης Μανιάτης, ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος  «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή τέσσερις τράπεζες που προσφέρουν δάνεια στους ιδιοκτήτες με επιτόκιο 7,4%, το οποίο μετά την επιδότηση πέφτει κάτω από 5%.
   Εκπρόσωποι των φορέων της αγοράς που συμμετείχαν στην εκδήλωση χαιρέτισαν την  πρωτοβουλία, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι μπορεί να αναζωογονήσει την οικοδομή
σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: