Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Χρ.Παπουτσής : «Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής
    Την διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και των νομίμων μεταναστών, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατά την συζήτηση επερώτησης του ΛΑΟΣ για την εγκληματικότητα.
    «Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε τους νόμους του ελληνικού κράτους, τις διεθνείς συνθήκες που έχει προσχωρήσει η χώρα μας, να εκδηλώσουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αξιακό μας πλαίσιο, αυτό που βασίζεται στην παράδοση του ελληνικού λαού, αλλά και στις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Είμαστε, παρ’ όλ’ αυτά, βέβαιοι, πως όλος ο πολιτικός κόσμος αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της εποχής μας, αλλά την ίδια στιγμή το μήνυμα που στέλνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, είναι ότι τα σύνορα φυλάσσονται και θα φυλάσσονται με τον πλέον απόλυτο τρόπο.
   Θα είμαστε απόλυτα συνεπείς, όσον αφορά τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο της Συνθήκης του Σένγκεν και θα εγγυηθούμε το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στην ασφάλεια και στη ζωή του», ανέφερε ο υπουργός.
   Παράλληλα, ο κ.Παπουτσής υπενθύμισε την νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου του, για αναβάθμιση του συστήματος εξέτασης των αιτημάτων ασύλου στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το υπάρχον σύστημα έχει αποδειχθεί δυσλειτουργικό και χρονοβόρο, ενώ δυσφημεί και την χώρα στο εξωτερικό:
   «Ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορούν στους δρόμους αυτή την στιγμή, ή διαβιούν σε συνθήκες άθλιες και γίνονται σε πολλές περιπτώσεις αντικείμενο πολλαπλής εκμετάλλευσης, καλύπτονται από διεθνείς συμβάσεις. Ο ΟΗΕ παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις αυτές - και πιέζουν ασφυκτικά την ελληνική κυβέρνηση, γιατί δήθεν, όπως λένε, δεν σεβόμαστε τα δικαιώματα που κατοχυρώνονται από τις διεθνείς συνθήκες» τόνισε ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: