Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Γ.Παπανδρέου : «Στόχος η συνεργασία με τις χώρες της Αφρικής»

Στο επίκεντρο η συνεργασία στη Μεσόγειο
 Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου,στη 3η Σύνοδο Αφρικής - ΕΕ

     «Η Ελλάδα είναι παρούσα σε αυτή τη συνάντηση ΕΕ - Αφρικής, πρώτα από όλα γιατί είναι ζωτικό το συμφέρον για τη χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του στο περιθώριο της 3ης Συνόδου Κορυφής Αφρικής-ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι «η συνεργασία αυτή έχει ουσιαστικό και σημαντικό μέλλον».
    Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «είμαστε γείτονες με χώρες της Β. Αφρικής και της Μεσογείου» και ότι «έχουμε πολλούς τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε και διμερώς και πολυμερώς», όπως μεταξύ άλλων, για τα θέματα της «κλιματικής αλλαγής, της λαθρομετανάστευσης και ενεργειακά ζητήματα».

     «Η Αφρική όλο και περισσότερο είναι μια περιοχή αναπτυσσόμενη, δυναμική και με πολλές προοπτικές και για την ελληνική και για την ευρωπαϊκή οικονομία», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
     Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η χώρα μας πιστεύει στην αναθέρμανση των σχέσεων με τις ελληνικές κοινότητες σε όλη την Αφρική, οι οποίες, όπως υποστήριξε, «σήμερα μπορούν να αποτελέσουν και έναν σύνδεσμο, μια ουσιαστική γέφυρα μεγαλύτερης ακόμα συνεργασίας με τις πόλεις της Αφρικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: