Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη - ξεκινά από αύριο

Η ανεξάρτητος βουλευτής κα.Ντόρα Μπακογιάννη

   Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την αυριανή πρεμιέρα του νέου κόμματος, στο θέατρο ''Μπάντμιντον'' στο Γουδή, η πρώην υπουργός θα επιδιώξει να παρουσιάσει την εικόνα ενός «πολυσυλλεκτικού φορέα» που δεν περιχαρακώνεται στα όρια της συντηρητικής παράταξης.
  Αυτό, κατά τους συνεργάτες της, θα καταγραφεί και μέσα από τον κατάλογο των ιδρυτικών μελών, αλλά είναι προφανές ότι κύριος αποδέκτης των μηνυμάτων που θα εκπέμψει η κ. Μπακογιάννη στην αυριανή εκδήλωση θα είναι η Ρηγίλλης και ο κ. Σαμαράς.
   Βασικός στόχος του νέου κόμματος είναι να διαχωριστεί από τη Ν.Δ., τουλάχιστον από την κατεύθυνση που ακολουθεί σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ταυτόχρονα να «φλερτάρει» με τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, ιδίως εκείνους που κινούνται στο χώρο της λεγόμενης Κεντροδεξιάς.
  Με το βλέμμα σε αυτό το ακροατήριο, η κ. Μπακογιάννη θα επιμείνει στη θέση της για το Μνημόνιο, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο όλες οι πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν «στάση υπευθυνότητας», ενώ στην ιδρυτική διακήρυξη του νέου φορέα θα γίνεται σαφές ότι έχει «καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό».
Το μήνυμα είναι ουσιαστικά ότι η Ν.Δ. λοξοδρομεί στον «λαϊκισμό», αλλοιώνοντας και την ευρωπαϊκή ταυτότητα του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: