Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αλέξης Τσίπρας - Συνάντηση με αξιωματούχους του ΔNT

  «Ακόμη και το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα χρέους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, παρουσία του Πολ Τόμσεν και άλλων αξιωματούχων του Ταμείου.
   Στην ερώτηση αν στο ΔΝΤ πιστεύουν πράγματι ότι θα υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η σταθερή τους εκτίμηση ότι δεν μπορεί να είναι βιώσιμο το ελληνικό πρόγραμμα και ότι πρέπει να υπάρξει κούρεμα. Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι υπεισέρχονται πολιτικές σκοπιμότητες.
   Εμείς, σήμερα, μιλήσαμε με τεχνοκράτες. Είναι προφανές ότι για τις πολιτικές σκοπιμότητες, άλλοι έχουν ευθύνη».
Όσον αφορά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, παρουσία του Πολ Τόμσεν και άλλων αξιωματούχων του Ταμείου, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στους συνομιλητές του ότι δεν μπορούν να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ ο ίδιος ζήτησε την πάταξη της φοροδιαφυγής, της γραφειοκρατίας και την επιβολή φόρων στους πλούσιους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: