Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Δραματική ''βουτιά'' των εμπορικών αξιών των Ακινήτων

Αρχείο:Lanara condominium.jpg
  Δραματική η ''βουτιά'' των εμπορικών αξιών,των ακινήτων ακόμη και κάτω από τις αντικειμενικές.
   Στην πραγματικότητα η «ψαλίδα» αντικειμενικών και εμπορικών τιμών έχει κλείσει για τα καλά.
   Oπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων οι τιμές αγοράς έχουν προσεγγίσει τις τιμές της εφορίας, ωστόσο οι αγοραπωλησίες που γίνονται στη συντριπτική τους πλειονότητα αποκαλύπτουν μια άλλη, πιο αμείλικτη εικόνα: ''Tη μεταβίβαση ακινήτων σε τιμές κατά πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές'', επομένως και τη δραματική επιβάρυνση με φόρους για αξίες που πλέον δεν υπάρχουν.
   Oι τεράστιες διαφορές που υπήρχαν μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών αξιών των ακινήτων έχουν «εξανεμιστεί», καθώς η μεγάλη κρίση στην κτηματαγορά έχει «βουλιάξει» τη ζήτηση και τις τιμές.
    Όπως παρατηρούν ειδικοί της αγοράς, σε ό,τι αφορά τις τιμές επικρατεί το απόλυτο χάος εξαιτίας της μικρής κινητικότητας στην κτηματαγορά.
    Oι ιδιοκτήτες των ακινήτων, λόγω της μεγάλης ανάγκης που έχουν, «σκοτώνουν» τα ακίνητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια ενιαία εμπορική τιμή.
    Tο Δημόσιο, πάντως, προσδοκά να αυξήσει τα έσοδα από την επέκταση του συστήματος αντικειμενικών αξιών σε όλη την Eλλάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα πληρώνουν φόρο πλέον και για τα αγροτεμάχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: