Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Γιάννης Μανιάτης : Ευθύνες Χατζηδάκη για την μη απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ - « Φτωχή η συγκομιδή »

   Αποτυχημένη θεωρεί το ΠΑΣΟΚ τη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ για το 2012 και επιρρίπτει, γι αυτό, ευθύνες στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
   Ο Γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Μανιάτης και αρμόδιος εισηγητής Θάνος Μωραϊτης, σε κοινή τους δήλωση, χαρακτηρίζουν φτωχή συγκομιδή την απορρόφηση σε ποσοστό 86% και τονίζουν θα ήταν ακόμα φτωχότερη αν ο κ. Χατζηδάκης δεν εφάρμοζε τη λογιστική πρακτική του «παρκαρίσματος πόρων».
    Μάλιστα τονίζουν ότι ο κ. Χατζηδάκης έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν την ίδια μέθοδο την οποία «βάφτιζε εύκολη απορρόφηση».
    Είναι ξεκάθαρο, τονίζουν τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι ο μνημονιακός στόχος του 2012 δεν επιτεύχθηκε. Και προβαίνουν σε σύγκριση με την επίτευξη και με το παραπάνω, του στόχου το 2011 «που ήταν 101%».

    Επισημαίνουν μάλιστα ότι το Α΄ εξάμηνο του 2011 το ποσοστό είσπραξης ήταν χαμηλότερο του αντίστοιχου εξαμήνου του 2012 και παρόλα αυτά επιτεύχθηκε ο στόχος του 101%.
    Δυστυχώς, αναφέρουν επίσης, «η αλήθεια της πραγματικής οικονομίας δεν μπορεί να αλλάξει με λογιστικά τερτίπια στο παρά πέντε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: