Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Συνεδριάζει η Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή    Σε πρώτη συνεδρίαση συνέρχεται σήμερα, Τετάρτη, η Προανακριτική Επιτροπή, που θα διερευνήσει τυχόν ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.
   Η επιτροπή θα εκλέξει προεδρείο και θα οργανώσει τη διαδικασία των εργασιών της (μέρες, ώρες κλπ). Είναι προγραμματισμένο να παραδώσει το πόρισμά της στις 25 Φεβρουαρίου.
    Η 13μελής επιτροπή συγκροτήθηκε με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και πρόεδρός της αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
    Ως μέλη θα υποδειχθούν: 

   Από τη ΝΔ οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας.
   Από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας.
   Από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας.
   Από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου.
   Από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Καπερνάρος.
   Από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης.
   Από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.
   Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο Χρ.Μαρκογιαννάκης είπε ότι ο ίδιος θα διευθύνει την διαδικασία και θα εκτελεί τις αποφάσεις της Επιτροπής, εάν δε στην πορεία των εργασιών της προκύψει οτιδήποτε θα εξετάζεται.
   Πρακτικά δεν θα εκδίδονται, καθώς η προδικασία είναι μυστική και εφαρμόζεται ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.
    Ερωτηθείς αν είναι επαρκής ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου της Επιτροπής, ο κ. Μαρκογιαννάκης αφού υπενθύμισε ότι για την υπόθεση Βατοπεδίου χρειάστηκαν 27 μέρες, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να φτάσει σε πόρισμα η Επιτροπή αν δεν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: