Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Kόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη βίλα Αμαλίας



   Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταλήψεις στη βίλα Αμαλίας και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ το πρωί της Τετάρτης.
   Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για δυνάμεις χάους και ανομίας και κάλεσε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση για το θέμα, διαμηνύοντας ότι η δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να επιτρέψει να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη. 
   «Η δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να επιτρέψει στις δυνάμεις της ανομίας και του χάους να ανακόψουν την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη» ανέφερε ο κ. Δένδιας και χαρακτήρισε «μέγιστη πρόκληση στο δημοκρατικό πολίτευμα και την ομαλότητα» την κατάληψη γραφείων κοινοβουλευτικού κόμματος, συγκεκριμένα της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ τόνισε ότι «έχουν υποχρέωση όλα τα κόμματα, ανεξαρτήτως, να τοποθετηθούν επ' αυτού».   Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν υπάρχουν ευθύνες στην Αστυνομία για πλημμελή φύλαξη των συγκεκριμένων κτιρίων ο υπουργός απάντησε οτι «δεν τίθεται θέμα ευθυνών, γιατί είναι πολλά τα δημόσια κτίρια και δεν μπορεί η Αστυνομία να βρίσκεται παντού», ενώ επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν να κυβερνούν τα ΜΑΤ, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσει και η ίδια η κοινωνία τι ακριβώς θέλει».
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος καταδίκασε τις ενέργειες, κάλεσε όλα τα κόμματα να τις καταδικάσουν, ενώ υποστήριξε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρέχουν πολιτική κάλυψη. Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική επιτροπή είπε ότι είναι ένα σχέδιο κατάπτυστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: