Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Παν.Λαφαζάνης : « Τα μνημόνια θα καταργηθούν με νόμο »


«Θα διερευνήσουμε αν θα προτείνουμε εξεταστική για Βενιζέλο»    «Είναι θετική εξέλιξη ότι έχουμε προανακριτική επιτροπή για τουλάχιστον ένα άτομο» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση της Βουλής. Στην ερώτηση, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε:
   «Δεν έχω κάτι τέτοιο υπόψη μου. Σκέψεις μπορεί να υπάρχουν, αλλά, από όσα γνωρίζω δεν υπάρχει κατάληξη για να προτείνουμε εξεταστική. Θα το διερευνήσουμε, όμως, το επόμενο διάστημα».
   Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «χρηματοδότηση με μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπογράψει ποτέ. Χωρίς μνημόνιο, βεβαίως». 
    Και προσέθεσε:  «Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε χρηματοδότηση από οποιαδήποτε πλευρά και κυρίως από την ΕΕ. Εννοείται αυτό. 
   Εφόσον, όμως, αυτή δεν συνοδεύεται από τέτοιους απαράδεκτους όρους που πνίγουν  τις προοπτικές της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να εκβιάζεται».
    Ο κοινοβουλετικός εκπρόσπως του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τα μνημόνια καταστροφικά και συμπλήρωσε:
   «Τα μνημόνια θα καταργηθούν με νόμο, όπως εφαρμόστηκαν. Θα αντικατασταθούν με ένα νέο πρόγραμμα προοδευτικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας. Δεν λέω ότι το πρόγραμμα αυτό θα μοιράζει ροδοπέταλα. Αλίμονο, ζούμε δύσκολες καταστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: