Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις αποκρατικοποιήσεις


  Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, ευρεία σύσκεψη που αναμένεται να καθοριστεί ο κατάλογος με τις αποκρατικοποιήσεις άμεσης προτεραιότητας.
  Στην κορυφή του σχετικού καταλόγου βρίσκονται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια, μαρίνες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.
     Στην κυβερνητική σύσκεψη έχουν κληθεί ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης, ενώ θα συμμετάσχουν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί: Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου.
    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει το νέο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης στο Eurogroup, ώστε να προλάβει και τυχόν ενστάσεις από την πλευρά των ομολόγων του για τις καθυστερήσεις που καταγράφουν στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: