Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

   Ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού σημειώθηκε στις 3 ξημερώματα της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυο άγνωστα άτομα πλησίασαν το κτίριο και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

    Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει βρει εννέα κάλυκες.
   Για επικίνδυνη κλιμάκωση της διάχυσης του τρόμου, με την οποία «απειλείται η Δημοκρατία» και «υπονομεύεται η οικονομία» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
    Την πλήρη διερεύνηση όλων αυτών «των άθλιων γεγονότων» ζητεί ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δ.Καρύδης, τονίζοντας ότι στα θέματα της Δημοκρατίας πρέπει να υπάρχει απόλυτη συμφωνία από όλους.
    Την απερίφραστη καταδίκη της ΔΗΜΑΡ για το περιστατικό αυτό εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος. «Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα. Ας ευχηθούμε αυτό το συμβάν να είναι το τελευταίο» τόνισε, εκφράζοντας το φόβο ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις αυτές θα υπάρξουν θύματα.
     Για επικίνδυνη κλιμάκωση των επιθέσεων αυτών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες είναι απόλυτα καταδικαστέες».
     Συμφέροντα που έχουν στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, την καλλιέργεια φόβου και την αποσταθεροποίηση της χώρας, βλέπουν πίσω από τα πρόσφατα κρούσματα βίας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με κορυφαίο την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ.
    «Η καταδίκη είναι αυτονόητη, τέτοιες ενέργειες δεν είναι έκφραση δυσαρέσκειας ή τιμωρίας, ενώ το σημερινό επεισόδιο δείχνει μια κλιμάκωση», τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στο Mega, το πρωί της Δευτέρας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: