Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

«Όχι» Ολάντ για '' γαλλογερμανικό διευθυντήριο ''


Φ.Ολάντ: Στο γαλλικό κοινοβούλιο οι αποφάσεις της Συνόδου   Το ''γαλλογερμανικό διευθυντήριο''  Μέρκελ-Σαρκοζί,  γνωστό ως «Μερκοζί», δεν βρήκε προφανώς διαδοχή στο πρόσωπο του Φρανσουά Ολάντ, έτσι οι πρώτες νύξεις στον τύπο περί νέου ζεύγους «Μερκολάντ» γρήγορα ξεχάσθηκαν.
    Γαλλία και Γερμανία δεν θα πρέπει να μετατραπούν σε διευθυντήριο που θα αποφασίζει μόνο του για την Ευρώπη, τονίζει σε συνέντευξή του ο Φρανσουά Ολάντ.

   Ο  κ. Ολάντ δεν θέλει να «παίζει» μόνο το δίδυμο.Λιγότερο εγωκεντρικός από τον προκάτοχό του και με μόνιμο μέλημα την εξασφάλιση των ισορροπιών, ο νέος πρόεδρος έδειξε ευθύς εξαρχής τη θέλησή του να μην «παίζει» μόνος με τη Μέρκελ στην ευρωπαϊκή σκακιέρα. Μόντι και Ραχόϊ έγιναν άμεσα οι πρώτοι συμπαίκτες.
    «Με την Άγκελα Μέρκελ καθήκον μας είναι», λέει ο Ολάντ, «η ένωση των δικών μας συμφερόντων να είναι και δύναμη για το σύνολο της Ευρώπης». 
     Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την Κυριακή, πρόκειται να συναντήσει τη γερμανίδα Καγκελάριο επισφραγίζοντας τη δική τους νέα ευρωπαϊκή πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: