Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ανέβηκε το πολιτικό «θερμόμετρο» στο Κοινοβούλιο - Επίθεση Βενιζέλου κατά Τσίπρα για « δημαγωγία, λαϊκισμό, υπονόμευση »

Ανέβηκε το πολιτικό «θερμόμετρο» στο Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με οξύτατη επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, διαμηνύοντας ότι η «χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία, λαϊκισμό και απλούστευση». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «καιροφυλακτεί περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας» και είναι ανεπίτρεπτη στάση να δηλώνει επίσημα από το βήμα της Βουλής ότι θα υπονομεύσει συστηματικά το έργο της κυβέρνησης καταστρατηγώντας την ψήφο των Ελλήνων.   Μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
     «Δεν μπορούμε υπό τις σημερινές συνθήκες, και μετά από 3,5 μήνες προεκλογικής περιόδου και αναστολής της κανονικής λειτουργίας του κράτους, να εμφανιζόμαστε εδώ και να επιδιώκουμε απλώς και μόνο την αναπαραγωγή στο Κοινοβούλιο των προεκλογικών απλουστεύσεων» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία, λαϊκισμό και απλούστευση».
        Ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε ότι «την εθνική ευθύνη δεν την αναλαμβάνεις μόνο εάν θέλεις και όποτε θέλεις για λόγους κομματικής τακτικής, η ευθύνη σε κυνηγά από μόνη της και δεν μπορεί κανείς να διαλέγει τον εύκολο ρόλο της αντιπολίτευσης, που όχι απλώσεις ασκεί κριτική, αλλά καιροφυλακτεί περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας, που θα είναι ένα ακόμη δράμα για τον πιο αδύναμο Έλληνα πολίτη».
      «Ακόμη χειρότερο να δηλώνει επίσημα από αυτό το βήμα ότι θα υπονομεύσει συστηματικά το έργο της κυβέρνησης και ότι αμφισβητεί τη συνέχεια της χώρας -γιατί αυτό είναι υπονόμευση θεσμική, οικονομική, αναπτυξιακή, μία ανεπίτρεπτη στάση κατώτερη των περιστάσεων και δεν έδωσε καμία τέτοια εντολή ο λαός σε καμία αντιπολίτευση για καταστρατήγηση της ψήφου των Ελλήνων» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: