Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Συμφωνία κυβερνητικών εταίρων να μην υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2012

Από παλαιότερη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων   Τη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων να μην υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2012, πέραν των ήδη εκκρεμούντων προς υλοποίηση, επανέλαβαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης μετά την τρίωρη σύσκεψη που είχαν υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.                     
      Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση έτοιμη, αυτή τη φορά, να προχωρήσει στο κλείσιμο ή συγχώνευση δημοσίων οργανισμών που επιβαρύνουν τους φορολογουμένους αλλά και στην προώθηση των πρώτων αποκρατικοποιήσεων ώστε να δοθεί και το απαραίτητο μήνυμα αποφασιστικότητας ενόψει της επικείμενης έλευσης της τρόικας στις 26 Ιουλίου.
     Στη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα και του Χρήστου Σταϊκούρα, συμφωνήθηκε ως εθνική διαπραγματευτική θέση με την τρόικα να μην υπάρξουν νέα μέτρα για το 2012 παρά μόνο τα συμφωνηθέντα 3 δισ εκ των οποίων 200 εκατομμύρια επιχειρούνται να αντικατασταθούν από ισοδύναμα καθώς αφορούν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
      Οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν κατεύθυνση στον υπουργό Οικονομικών να μην προχωρήσει σε πρόταση για οριζόντιες περικοπές σε ό,τι αφορά τα μέτρα των 11 δισ. ευρώ που ως τώρα προβλέπεται να εφαρμοστούν τη διετία 2013 – 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: