Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έως το 2016 ζητά ο Βενιζέλος

Απαραίτητη θεωρεί την αναθεώρηση του δημοσιονομικού προγράμματος για τη χώρα μας και την κατάρτιση ενός νέου, επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου σχεδίου το συντομότερο δυνατόν, ο πρόεδρος του ΠAΣOΚ,  κ. Ευ. Βενιζέλος, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην πρώτη συνεδρίαση της προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ.
Ο στόχος είναι να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και να προχωρήσουν οι συζητήσεις με την τρόικα.
«Θεμέλιο της προγραμματικής σύγκλισης της κυβέρνησης είναι η αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αρχής γενομένης από της παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία και πάντως κατά τουλάχιστον δυο έτη» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε μάλιστα ότι χωρίς το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο, το οποίο θα λάβει υπ' όψιν τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα και κυρίως την ύφεση, «δεν μπορεί ούτε ο προϋπολογισμός του 2012 να κλείσει, ούτε ο προϋπολογισμός του 2013 να καταρτιστεί και να κατατεθεί ως προσχέδιο».
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα και απτά δείγματα γραφής στην προώθηση όλων των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, όπως παρουσιάσθηκαν στην προγραμματική σύγκλιση και τις προγραμματικές δηλώσεις.
Για τη συγκυβέρνηση ανέφερε ότι ο ίδιος θέλει την κυβέρνηση αυτή μακράς πνοής με ορίζοντα τετραετίας ενώ πρόσθεσε αιχμηρά ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει την στάση της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση Παπαδήμου και πολύ περισσότερο την στάση της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Νοέμβριο του 2011».

Δεν υπάρχουν σχόλια: