Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Στο μικροσκόπιο Συντάξεις, Μισθοί και Επιδόματα

Συντάξεις, μισθοί και επιδόματα μπαίνουν στο μικροσκόπιο     Συντάξεις,  αμοιβές προσωπικού και κοινωνικά επιδόματα μπαίνουν στο ''μικροσκόπιο''  του οικονομικού επιτελείου, προκειμένου να καθορισθεί το πρόγραμμα περιστολής δαπανών της διετίας 2013-2014.
    Οι επικεφαλής της τρόικας, θα βρίσκονται στην Ελλάδα από τις 24 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου.
    Μέχρι τις 24 του τρέχοντα μήνα, που καταφθάνει η τρόικα, θα πρέπει να έχουν προσδιοριστεί και κοστολογηθεί παρεμβάσεις 11,5 δισ. ευρώ.
    Προς την κατεύθυνση αυτή κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιβολής «πλαφόν» στις υψηλές συντάξεις.
    Τα κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν επίσης πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να κλείσει «χωρίς νέα απρόοπτα», ώστε να εκταμιευτεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο και τον ίδιο μήνα να τεθεί το ζήτημα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια.
     Πάντως οι επικεφαλής της τρόικας θα παραμείνουν στην Ελλάδα δύο εβδομάδες, δηλαδή από τις 24 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου και αν στο διάστημα αυτό δεν ολοκληρωθούν η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, τότε θα χρειαστεί να επανέλθουν τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: