Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ολοκληρωθηκε η συνάντηση των πολιτικων αρχηγων


    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε :  
   «Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση. Συμφωνήσαμε ότι κινούμαστε και οι τρεις στο πλαίσιο του κειμένου της προγραμματικής σύγκλισης».
    «Στόχος είναι η αναθεώρηση των δυσμενών όρων και η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι:
   «Καμία διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη. Έχει ήδη τεθεί το θέμα της επιμήκυνσης. Εμείς πρέπει να πείσουμε ότι η ύφεση είναι μεγαλύτερη από ό,τι είχε προβλεφθεί. Αυτό που έχει σημασία είναι να παρουσιάσουμε επιχειρήματα και προτάσεις για ένα επικαιροποιημένο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής. Πρέπει να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις για μια ανταγωνιστική οικονομία, μέσα από ιδιωτικοποιήσεις και ένα μικρό και ευέλικτο κράτος».
     Η προγραμματική σύγκλιση παραμένει στο ακέραιο, επεσήμανε ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
   Επίσης ο κ. Κουβέλης σημείωσε οτι η κυβέρνηση εργάζεται για να διεκδικήσει την επαναδιαπραγμάτευση ώστε να επιτευχθεί απαγκίστρωση από το μνημόνιο και αντιμετώπιση των άνισων ζητημάτων με τη λήψη άμεσων μέτρων.«Αναζητούνται τα ισοδύναμα και θα υπάρξουν, όπως επίσης και μέτρα που είναι δυνατόν να ανακουφίσουν την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. 
   Ο κ. Κουβέλης άφησε σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «όσοι όψιμα ανακαλύπτουν την αναδιαπραγμάτευση θα πρέπει να εγκαταλείψουν εκείνη την πολτική που υπονομεύει τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας». 
   Καταλήγοντας, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «ο τόπος πρέπει να ζήσει, η κοινωνία πρέπει να σταθεί όρθια…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: