Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Γ.Παπανδρέου : «Καλύτερες και ασφαλέστερες προοπτικές για την Ελλάδα»

 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου
    Την εκτίμηση ότι υπάρχουν καλύτερες και ασφαλέστερες προοπτικές για τον ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ   Γιώργος Α. Παπανδρέου,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυοCNN. Ερωτηθείς για τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να διαπιστωθεί η λειτουργικότητα της εμβάθυνσης της ΕΕ σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα επίλυσης της κρίσης στο άμεσο μέλλον και τους δισταγμούς της Γερμανίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «εφαρμόζουμε αποσπασματικά μέτρα τα τελευταία δύο χρόνια, αρχίζοντας με την ελληνική κρίση, η οποία, όπως έλεγα από την αρχή -και έτσι κατέληξε- δεν ήταν απλώς μια κρίση που αφορούσε την Ελλάδα.
   Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας και προβαίνουμε σε ουσιαστικές αλλαγές στην Ελλάδα, αλλά για την Ευρωζώνη, αυτή είναι μια συστημική κρίση».
   Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι έγιναν μικρά αλλά και μεγάλα βήματα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, «αλλά αυτά ήταν λίγα και έγιναν πολύ αργά». Σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν η Ευρώπη θα λάβει εκείνα τα μέτρα που"θα ηρεμήσουν τις αγορές», ενώ εκτίμησε ότι «οι αγορές θέλουν τώρα να δουν ισχυρή βούληση και εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Και νομίζω ότι αυτό που χάθηκε τα τελευταία δύο χρόνια ήταν αυτό το αίσθημα εμπιστοσύνης, ότι θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: