Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Π. Καψής: Ενδεχομένως να υπάρξουν νέα μέτρα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Π. Καψής: Ενδεχομένως να υπάρξουν νέα μέτρα«Προφανώς υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς είναι στα δικαιώματα και στις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής ερωτηθείς για ανασχηματισμό σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό, Real FM.
  Πρόσθεσε, όμως, ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί τέτοιο πράγμα. Εάν χρειαστεί, θα το κάνει. Είναι σαφές. Αλλά, αυτή τη στιγμή, δεν τίθεται τέτοιο θέμα».
  Ο κ. Καψής χαρακτήρισε «υπερτονισμένο» το θέμα του πολυπληθούς κυβερνητικού σχήματος, «διότι, για παράδειγμα, όταν λέμε ότι η κυβέρνηση στην Ιταλία έχει 12 υπουργούς, δε μετράμε τους υφυπουργούς, δε μετράμε τους γενικούς γραμματείς, δε μετράμε την κυβερνητική διάρθρωση που είναι πολυπληθέστερη σε όλες τις χώρες».
  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «ενδεχομένως να υπάρξουν νέα μέτρα» στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.
  «Είναι προφανές ότι για να μας δώσουν 89 δισεκατομμύρια ευρώ θα θελήσουν πολλές διασφαλίσεις. Δεν θα είναι καθόλου ευτυχείς να τα πάρει μία κυβέρνηση και μετά να έλθει μία άλλη κυβέρνηση και να πει ‘τι είναι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν τα δεχόμαστε’. Άρα, προφανώς, θα υπάρξει πίεση από την Κοινότητα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: