Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Για «ναυάγιο» και «αποτυχία» μιλά ο διεθνής Τύπος


Η σημαία της ΕΕ © EC

  Για «ναυάγιο» και «αποτυχία» μιλούν από το πρωί οι μεγαλύτερες ξένες εφημερίδες αναφερόμενες φυσικά στην άρνηση της Βρετανίας να συμφωνήσει στην αλλαγή των Συνθηκών της ΕΕ για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία επικεντρώνεται ο ξένος Τύπος.
  «Ο Κάμερον και ο Σαρκοζί συγκρούονται, στο πλαίσιο αντιπαράθεσης για τη συμφωνία για το ευρώ» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
  «Ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε τοποθετηθεί στο κέντρο μιας λυσσαλέας διαμάχης με τον Νικολά Σαρκοζί, μετά την προσπάθεια του Παρισιού να απομονώσει τον (Βρετανό) πρωθυπουργό στη Σύνοδο της ΕΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Βρετανία επιθυμεί να απαλλάξει το Σίτι του Λονδίνου από όλους τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς» αναφέρει η εφημερίδα.
   Με μια χαρακτηριστική γελοιογραφία, ο Στιβ Κάμπελ, κάνει το δικό του σχόλιο στην βρετανική εφημερίδα για το ρόλο της Μέρκελ ως «κυρίαρχου» και... δυνάστριας, αλλά συγχρόνως για την αδυναμία της να... σώσει το ευρώ.
   «Η Βρετανία μένει εκτός της συμφωνίας για την οικονομική κρίση στην ΕΕ» γράφει το BBC, αναφερόμενο και στις δηλώσεις του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είπε ότι «οι "απαράδεκτες" απαιτήσεις του Ντ. Κάμερον για εξαιρέσεις μπλόκαραν τη δυνατότητα πλήρους Συνθήκης».
   «Αυξάνονται οι εντάσεις στη Σύνοδο της ΕΕ» είναι ο τίτλος της Wall Street Journal που αναφέρεται στην αποτυχία να συμφωνήσουν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ στην αλλαγή των Συνθηκών.
   «Οι ηγέτες της ευρωζώνης καταλήγουν σε νέα συμφωνία, χωρίς τη στήριξη της Βρετανίας» γράφει το CNN.
   Οι Financial Times γράφουν ότι η αποτυχία των «27» να καταλήξουν σε συμφωνία ενίσχυσε την απαισιοδοξία στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: