Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Wall Street Journal: Η αναποφασιστικότητα των ηγετών «σκοτώνει» το ευρώ


Wall Street Journal: η αναποφασιστικότητα των ηγετών «σκοτώνει» το ευρώ

Το γαλλογερμανικό ηγετικό δίδυμο θα έχει μία ακόμα ευκαιρία για να προωθήσει ένα σχέδιο σωτηρίας της ευρωζώνης στις αρχές του νέου έτους σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal. Η
  γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έχει προσκαλέσει στο Βερολίνο τον γάλλο πρόεδρο για να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα της ευρωζώνης στις 9 Ιανουαρίου.
 ΜΠΟΡΕΙ  η Ευρώπη να περιμένει καθοριστικές αποφάσεις από το γαλλογερμανικό άξονα; Για την αμερικανική εφημερίδα η απάντηση είναι «όχι».
Οι διχογνωμίες που ταλανίζουν τους ιθύνοντες σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο απειλούν όχι μόνο τη βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος αλλά και τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας.
Η WSJ αποκαλύπτει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες και οι επικεφαλής της ΕΚΤ, της Κομισιόν, του eurogroup και του ΔΝΤ είχαν τους τελευταίους μήνες αλλεπάλλήλες επαφές (άλλες γνωστές και άλλες μυστικές) χωρίς όμως να καταφέρουν «να διαχειριστούν αποτελεσματικά μια κρίση που ξεκίνησε από μικρές χώρες όπως η Ελλάδα και πλέον απειλεί ολόκληρη την ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: