Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Γ.Παπανδρέου : «Η χώρα απέφυγε τη χρεοκοπία και εξασφάλισε δύο πακέτα στήριξης»


Ο τέως πρωθυπουργός στο βήμα του συνεδρίου
Την ανάγκη η Ελλάδα να γίνει μια χώρα που παράγει, εξαγωγικά και ανταγωνιστικά, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
   Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου,τόνισε ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει με μαγικό τρόπο, αλλά με εξωστρέφεια και μεταρρυθμίσεις.
  Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των όσων έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, όπως το ότι η χώρα απέφυγε τη χρεοκοπία και εξασφάλισε δύο πακέτα στήριξης.
  Παράλληλα, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τη διαφάνεια στις κρατικές δαπάνες, τη μείωση του δημόσιου τομέα, το ενιαίο μισθολόγιο, αύξηση του μεριδίου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την οικονομική αστυνομία, το fast track και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
   «Και όλα αυτά, παρόλο που καθημερινά παλεύαμε ενάντια στη χρεοκοπία, ενώ ζήσαμε μια διετία χωρίς σκάνδαλα».
   Για το δημοψήφισμα επανέλαβε ότι πήρε αυτή την απόφαση, καθότι δεν υπήρχε συναίνεση στη χώρα για την προώθηση των απαραίτητων αλλαγών.

   Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει να μείνει σταθερά προσανατολισμένη στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, ενώ αποτελεί στοίχημα για όλη την ΕΕ να βάλουν τις λύσεις πάνω από τα συμφέροντα των αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: