Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Προς ψήφιση το Πρωτόκολλο Ελλάδας – Ελβετίας για την φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων


Εσπευσμένα προς ψήφιση το Πρωτόκολλο Ελλάδας – Ελβετίας

Επισπεύδεται λόγω «επειγουσών συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας μας», οι οποίες λήγουν στα τέλη του τρέχοντος έτους, η συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για την κύρωση του Πρωτοκόλλου μεταξύ Ελλάδας-Ελβετίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος.
  Η ψήφιση του πρωτοκόλλου προγραμματίστηκε για αύριο Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, δηλαδή λίγο πριν διακόψει τις εργασίες της η Βουλή για λίγες ημέρες λόγω Χριστουγέννων.   «Μπορούμε να αξιοποιήσουμε το Πρωτόκολλο και να έχουμε και λεφτά και ονόματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο   αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, σημειώνοντας πάντως ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν πολύ υψηλές προσδοκίες για την συμφωνία.
   Μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα έλθει προς συζήτηση άλλη συμφωνία για τον εντοπισμό της φορολογητέας ύλης που διαφεύγει στην Ελβετία και ότι ανάλογη διαπραγμάτευση υπάρχει και με την Κύπρο.
   Όπως είπε η συμφωνία αυτή θα κινηθεί στο πλαίσιο των αντίστοιχων συμφωνιών της Ελβετίας με την Γερμανία και την Βρετανία, καθώς, «η κεντρική ιδέα των συμφωνιών αυτών είναι ή ονόματα ή λεφτά -στο βαθμό βέβαια που το επιτρέπουν οι συσχετισμοί δυνάμεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: