Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Σύγχυση στις τάξεις της Ν.Δ.

Ερίζουν στη ΝΔ για το εάν στηρίζουν ή όχι την κυβέρνηση Παπαδήμου  Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο
   Σύγχυση επικρατεί στις τάξεις της Ν.Δ. για το εάν το κόμμα στηρίζει ουσιαστικά ή όχι την κυβέρνηση υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο και πλέον τα στελέχη ερίζουν δημοσίως, τόσο για τον σκοπό όσο και για το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθεί.
   Σε αυτό το περίεργο κλίμα για τη Ν.Δ. – καθώς πολλοί βουλευτές, στελέχη και κεντρικά στελέχη της ΔΑΚΕ επικρίνουν με σφοδρότητα την κυβέρνηση – ηχηρό είναι το μήνυμα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλου ότι είναι οξύμωρο να ασκείται αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.
   Σε μια χρονική στιγμή που ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. κινούνται με στρατηγική υποβάθμισης του κυβερνητικού έργου προκαλώντας ποικίλα σχόλια και ερμηνείες.
   Η κεντρική επιλογή του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά να συνεχίσει το κόμμα τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα, ασκώντας κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου, μοιραία ακολουθεί και τη νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο.
   Αυτή η στρατηγική δεν φαίνεται ότι γίνεται καθολικά αποδεκτή από ομάδα βουλευτών, όπως π.χ. των φιλελευθέρων (μερικοί εκ των οποίων επιθυμούν και παράταση του κυβερνητικού βίου), αλλά και στελεχών που μετέχουν στην κυβέρνηση, όπως ο κ. Αβραμόπουλος.
   Ήταν ενδεικτική η χθεσινή του παρέμβαση που αποτελεί βάση ευρύτερης συζήτησης στο εσωτερικό του κόμματος και παράλληλα έδειξε σαφώς προς μια κατεύθυνση τελείως διαφορετική από αυτή που επιθυμούν στα υψηλά κλιμάκια της κομματικής πυραμίδας στη Ν.Δ.
   Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαχώρισε τη θέση του από την κυρίαρχη άποψη στη Ν.Δ. και υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο ότι η κυβέρνηση δεν έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα και σημείωσε με έμφαση – με αποδέκτες προφανώς και στην ηγετική ομάδα – ότι «κατά τη διάρκεια της διαδρομής αυτής της κυβέρνησης θα ήταν οξύμωρο να την αντιπολιτεύονται τα κόμματα που τη στηρίζουν», ενώ διεμήνυσε ότι η δική του προτεραιότητα είναι να στηρίξει το κυβερνητικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: