Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: ''Πλήρης άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα''

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Πλήρης άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
   Στο νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό που περιλαμβάνεται διάταξη για πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Πέμπτης σε ναυτιλιακούς συντάκτες στο κτίριο του υπουργείου στην Ακτή Βασιλειάδη.
   Στις δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο - το οποίο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή - επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «απελευθερώνουμε πλήρως το καμποτάζ, απελευθερώνουμε πλήρως την κρουαζιέρα» και συμπλήρωσε «μέχρι σήμερα, δυστυχώς, η Ελλάδα, ενώ αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για όλους τους τουρίστες του κόσμου με τα κρουαζιερόπλοια, δυστυχώς δεν έχουμε καθόλου σχεδόν αφίξεις στο έδαφος.
   Το αποτέλεσμα είναι να χάνουμε χρήματα, να χάνουμε συνάλλαγμα, να διώχνουμε τουρίστες, εξαιτίας διατάξεων οι οποίες εμποδίζουν ουσιαστικά την απελευθέρωση της κρουαζιέρας».
   Πρόσθεσε ακόμη πως με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου «θα δημιουργηθούν στη χώρα μας υποδομές στα λιμάνια και στην ξηρά, στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά, προκειμένου να εισπράξουμε το επόμενο χρονικό διάστημα αυτό που θέλουμε.      
   Δηλαδή, ανάπτυξη του τουρισμού, περισσότερους επιβάτες, περισσότερους τουρίστες, περισσότερες δουλειές για τους εστιάτορες, τους ξενοδόχους, τους εμπόρους της χώρας που υποφέρουν αυτή τη στιγμή. Γενικότερα, ανοίγει μια νέα περίοδος για τον τουρισμό στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: