Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Λ. Παπαδήμος: «Ιδιαίτερα επωφελείς οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου»

 Ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος
   Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου για τη νέα δανειακή σύμβαση και την ανταλλαγή ομολόγων (PSI).
   Κληθείς ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος από τον κ. Αλ. Τσίπρα να πει ποιες κόκκινες γραμμές θέτει η κυβέρνηση σε αυτή την διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός είπε ότι :
   «Η διαπραγμάτευση είναι μια σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία.     
   Δεν θα ήταν ούτε σκόπιμο, ούτε υπεύθυνο να δημοσιοποιήσουμε στοιχεία που αφορούν τις εθνικές μας θέσεις», ενώ τόνισε ότι οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου «είναι ιδιαίτερα επωφελείς για την χώρα μας».
   Επίσης, ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος δήλωσε ότι δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα για ένταξη της δανειακής σύμβασης στο αγγλοσαξωνικό δίκαιο.
   «Είναι στοιχείο που θα συνεκτιμηθεί και να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την καλύτερη δυνατή διασφάλιση των συμφερόντων της Ελλάδας», είπε, ενώ αναφερθείς στον ρόλο της ΕΚΤ είπε ότι με τις παρεμβάσεις της έχει συμβάλει στην άμβλυνση των πιέσεων προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: