Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

To Eurogroup εξετάζει τα '' ευρήματα '' της τρόικας στην Αθήνα

    Χωρίς προσδοκίες για οριστικές αποφάσεις αλλά με καθοριστικής σημασίας διαβουλεύσεις για τα καυτά μέτωπα της κρίσης της Ευρωζώνης συνεδριάζει το Eurogroup, ενώ η «δεύτερη πράξη» αναμένεται στη συνάντηση της 20ής Ιουλίου  :  Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας προσέρχεται προετοιμασμένος για μία δύσκολη «πρεμιέρα» στις Βρυξέλλες, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών θα κονταροχτυπηθούν -δεδομένης της στάσης Ολλανδίας και Φινλανδίας- για τους όρους και το πλαίσιο της στήριξης της ισπανικής τραπεζικής ανακεφαλαιοποίησης και την εξειδίκευση των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής. 
    Στο τραπέζι, τέλος, θα μπει και η προσφυγή της Λευκωσίας στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.
    Οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα εξετάσουν τα ευρήματα της πρώτης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα μετά τις εκλογές.     
     Για τους Ευρωπαίους εταίρους θεωρείται δεδομένο ότι το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής είχε μπει «στον πάγο» τους τελευταίους μήνες, και η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί, όπως αναφέρθηκε και στη Βουλή την Κυριακή, επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής πέραν της διετίας.

    Παράλληλα, οι Βρυξέλλες διαμηνύουν πως «δεν θα υπάρξουν νέα χρήματα για την Ελλάδα μέχρι το Εurogroup να αποφασίσει ότι το πρόγραμμα ξαναμπήκε σε τροχιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: