Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

O Γ.Στουρνάρας διαβεβαίωσε το Eurogroup για επαναφορά του ελληνικού προγράμματος

Ολες οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες συγκλίνουν στο ότι ο Γιάννς ςΣτουρνάρας θα έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, καθώς οι εταίροι μας έχουν στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να εκταμιευτεί ο
   Ο υπουργός Oικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έδωσε στους ομολόγους του σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τις διαβεβαιώσεις για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επαναφέρει το πρόγραμμα προσαρμογής σε σωστή τροχιά.
   Ο κ. Γιουνκέρ ανέφερε ότι οι υπουργοί εξέτασαν τα πρώτα πορίσματα των ελεγκτών της Τρόικας από την επίσκεψή τους στην Αθήνα και σημείωσε ότι το Eurogroup θα επανέλθει στο ελληνικό ζήτημα, όταν η Τρόικα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και συντάξει την τελική της έκθεση για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος. 
    Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν υπέβαλε επίσημο αίτημα στο Eurogroup για χρονική παράταση του στόχου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο όριο του 3%.
    «Φαντάζομαι ότι υπάρχουν τέτοια αιτήματα από την ελληνική πλευρά», πρόσθεσε ο κ. Γιουνκέρ, τονίζοντας ότι οι σχετικές συζητήσεις θα μετατεθούν το αργότερο για το Σεπτέμβριο.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: