Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τσίπρας : '' Πρέπει να εγκαταλείψουμε άμεσα το μνημόνιο ''

Τσίπρας: Πρέπει να εγκαταλείψουμε άμεσα το μνημόνιο   «Όσο περισσότερο θα διαρκεί το Μνημόνιο τόσο πιο γρήγορα θα εξαντλούνται οι κοινωνικές και οικονομικές αντοχές της χώρας», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist και υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα, σε συνεργασία με τους εταίρους της, «αυτό το μη βιώσιμο σχέδιο».
     Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την εξαίρεση, όπως είπε, της χώρας από τις «καταρχήν θετικές» αποφάσεις του Συμβουλίου για τις «υπερχρεωμένες» χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και υποστήριξε ότι η τρικομματική κυβέρνηση συντάσσεται με τον ευρωπαϊκό Βορρά.
      Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «πρέπει να εγκαταλείψουμε άμεσα, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, αυτό το μη βιώσιμο σχέδιο του μνημονίου» και πως καμία συζήτηση για κανένα θέμα δεν μπορεί να ξεκινήσει με την τρόικα πριν διασφαλιστεί ρητά για τη χώρα το κεκτημένο της 29ης Ιουνίου.
     Επιπλέον, σημείωσε ότι «η χρεοκοπία της τρόικας δεν πρέπει να εξελιχτεί σε χρεοκοπία μιας ολόκληρης χώρας».
    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το μετεκλογικό τοπίο θυμίζει την «ανήσυχη ηρεμία πριν την αναμενόμενη καταιγίδα» που επικρατούσε και στην πρώτη μετεκλογική περίοδο του 2009 και πρόσθεσε ότι «κυριαρχούν οι υπεκφυγές και οι παραπομπές» σε μια «προσχηματική» προγραμματική συμφωνία πολιτικών δυνάμεων που, όπως είπε, είναι εκ των προτέρων αποφασισμένες να συνεχίσουν την εφαρμογή του Μνημονίου.      Εξαπολύοντας επίθεση προς την τρικομματική κυβέρνηση ανέφερε ότι απέδειξε πως δεν έχει ούτε τη βούληση ούτε την προετοιμασία για να διαπραγματευτεί , πως στην πιο κρίσιμη μάχη της Συνόδου Κορυφής δεν μπήκε στον κόπο να μπει καν στο γήπεδο και να αγωνιστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: