Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

''Εγκλημάτισε η κυβέρνηση ΝΔ''

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου


                 "Που θα κρυφτούν τώρα, όσοι μιλούσαν για μονοψήφιο έλλειμμα», είπε ο πρωθυπουργός στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο με αφορμή τις ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα του 2009.
         Μιλώντας στο άτυπο υπουργικό  συμβούλιο, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε από τους ομοτράπεζούς του, υπουργούς την «πικρή αλήθεια»: Ζούμε σε «περίοδο έκτακτης ανάγκης», είπε ζητώντας από όλους να μην το αποκρύπτουν από το δημόσιο λόγο τους.

         «Το ιστορικό μας χρέος είναι να πάρουμε κάθε απόφαση που αποτρέπει τα χειρότερα για τους Έλληνες, κάθε απόφαση που δίνει λύσεις σε προβλήματα, που για δεκαετίες προτιμούσαμε να μην αγγίζουμε, κάθε απόφαση που εν τέλει υπηρετεί το εθνικό συμφέρον» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνοντας στα κυβερνητικά στελέχη την σημερινή δυσμενέστατη εκτίμηση της Eurostat  ότι δηλαδή το έλλειμμα για το 2009  τελικά θα ανέλθει στο 13,6%.
      «Τώρα πρέπει να δούμε που θα κρυφτούν οι γνωστοί ύποπτοι»; Εκείνοι που υποστήριζαν ότι το έλλειμμα του 2009 είναι μονοψήφιο, 6% έλεγαν, το πολύ 9%, και ότι η κυβέρνησή μας το «φούσκωσε» είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: