Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ε.Βενιζέλος : «Κανένα κόμμα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνο του»


«Το ΠΑΣΟΚ αποδεδειγμένα  είναι υπέρ των πολιτικών συνεργασιών, ακόμη και εάν έχει πλειοψηφία στην Bουλή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό AΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας. 
   Ο κ. Ευ. Βενιζέλος πρότεινε την ανάδειξη μιας «εθνικής συμμαχίας δυνάμεων υπευθυνότητας» στις εκλογές της 6ης Μαΐου, τονίζοντας ότι πρέπει όλες οι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι.
   Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές προκειμένου να διαμορφώσει τη συμμαχία αυτή, ενώ τόνισε ότι αν επιβεβαιωθεί αυτό που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις η χώρα θα καταστεί ακυβέρνητη. 
   «Δεν κυβερνιέται ο τόπος με μικρή πλειοψηφία εδρών, χρειάζεται νομιμοποίηση», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα δεν αντέχει αλλεπάλληλες εκλογές.
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερά κατηγορώντας την για αδράνεια και απάθεια.
   «Που έχει βοηθήσει η Αριστερά όλη αυτή την περίοδο; 
     Το αίτημα της Αριστεράς είναι να μην αλλάξει τίποτα.             
     Κανένα κόμμα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με αυτοδυναμία. 
    Δεν κυβερνιέται ο τόπος πια δίχως ευρύτερες συνεργασίες.       
    Δεν αντέχει η χώρα και η οικονομία αλλεπάλληλες εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
   Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαρθρωτικές αλλαγές επεσήμανε ότι: «Δεν ήταν ώριμο το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία για τις διαρθρωτικές αλλαγές. Ναι έπρεπε να έχουν προχωρήσει χωρίς καμία ταλάντευση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: