Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

9ο Συντακτικό Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

Το θέμα της συμμετοχής στην κυβέρνηση στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ   Το θέμα που κυριάρχησε στις τοποθετήσεις των συνέδρων, την πρώτη ημέρα των τριήμερων εργασιών του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο της συμμετοχής του Κινήματος στην κυβέρνηση.
   Στην σημερινή συνεδρίαση και με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων,θα τεθεί σε ψηφοφορία το ζήτημα της παραμονής ή της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση.
   Σύμφωνα με το κλίμα των τοποθετήσεων των περισσότερων συνέδρων ήταν το ΠΑΣΟΚ να παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση και όχι να συμμετέχει σε αυτήν με στελέχη. Παράλληλα, εξέφραζαν αγωνία για τη φθορά που υφίσταται το ΠΑΣΟΚ από τη συνεργασία με τη ΝΔ.
   Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΚΑΠ, για την ανάδειξη των 3.132 συνέδρων ψήφισαν συνολικά 116.315 μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Από το σύνολο των εκλεγμένων, 2.223 είναι άνδρες και 909 γυναίκες.
    Οι απόδημοι-μέλη του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ήταν 1.810 και εξέλεξαν 63 συνέδρους. Από τον τομέα Επιστημόνων ψήφισαν 1.976, εκλέγοντας 59 και από τον τομέα Συνδικαλιστικού ψήφισαν 3.745, εκλέγοντας 119 συνέδρους.
   Οι αριστίδην σύνεδροι ανέρχονται στους 1069.

Δεν υπάρχουν σχόλια: