Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΠαΣοΚ παρουσίασε ο Βενιζέλος


Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΠαΣοΚ παρουσίασε ο Βενιζέλος  Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που προτείνει το ΠαΣοΚ παρουσίασε ο κ. Ευ. Βενιζέλος στους παραγωγικούς φορείς και σε κοινωνικούς εταίρους.
  Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρουσίασε τις δέκα βασικές ενότητες του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, κυρίως οικονομικές και θεσμικές, αναφέρθηκε όμως και στο τρέχον πολιτικό σκηνικό. 
    Επισήμανε ότι για να έχει προοπτική τετραετίας η κυβέρνηση χρειάζεται επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. 
   Οτι πρέπει να επιδιωχθούν μεγάλες πολιτικές και θεσμικές συναινέσεις με την αντιπολίτευση, «όχι τυφλή σύγκρουση» σε σειρά θεμάτων, από ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση μέχρι την καταδίκη και την αντιμετώπιση της βίας και της ανόδου της Χρυσής Αυγής.Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν πρέπει να αποθαρρύνονται πολιτικά οι επενδύσεις.
   Η κυβέρνηση μπορεί να άρει τα νομικά και θεσμικά εμπόδια, όμως, σημείωσε, πρέπει να γίνουν και οι κοινωνίες φιλοεπενδυτικές, δεν αρκεί η νομοθεσία.
   Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφέρθηκε στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίσης των τραπεζών και επισήμανε ότι από τον Ιούνιο επέστρεψαν στις τράπεζες 12 δισ. ευρώ αλλά είχαν φύγει 90 δισ. ευρώ. Τάχθηκε κατά της αμνηστίας αλλά πρότεινε διευκολύνσεις και τη θέσπιση σοβαρών κινήτρων ώστε τα χρήματα που βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος να επιστρέψουν με ασφάλεια δικαίου. 
    Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση και να υπάρξει ένας δίκαιος φόρος στα ακίνητα, να διευκολυνθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, να συζητηθούν νέες μορφές συλλογικών συμβάσεων και οι εγγυήσεις για την εργασία την Κυριακή και το ωράριο των καταστημάτων κτλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: